Keerwanden Tuin

Keerwanden tuin zegt het eigenlijk al, vooral in tuinen plaatst ons bedrijf veel keerwanden.

Maar waarom willen we die keerwanden nu eigenlijk in de tuin hebben? Welnu, het Heuvel- en Mergelland kenmerkt zich door zijn hoogteverschillen; de heuvels. Dit merken we ook in tuinen en opritten.  Om toch zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte, worden dan keerwanden geplaatst.

keerwanden tuin - big bloks grondverzet Jos Habets

keerwanden tuin - big bloks grondverzet Jos Habets

Vroeger werden keerwanden meestal gemetseld met betonblokken om vervolgens schoon metselwerk ervoor te plaatsen. Tegenwoordig is er een veelheid van andere mogelijkheden voor keerwanden tuin.

De meeste klanten combineren het plaatsen van keerwanden tuin, met het veranderen van hun tuin. Want door het plaatsen van deze keerwanden komt er meer ruimte en dus meer mogelijkheden voor de inrichting van de tuin. NB: klik eventueel hier voor meer informatie over de mogelijkheden m.b.t. tuin aanleg, ook een van onze diensten.

Terug naar de keerwanden… We beginnen met het uitgraven van het perceel. De uitkomende grond kan door ons bedrijf desgewenst afgevoerd worden.  Vervolgens worden dan de fundamenten uitgegraven waar de keerwanden tuin op geplaatst dienen te worden.

Wij vinden dat het simpel gezegd hier op neer komt: meer tuin met keerwanden

Deze fundamenten zijn noodzakelijk om een goede basis ( waterpas) te hebben voor de keerwanden. De fundamenten worden diep genoeg uitgegraven in verband met vorst. Vervolgens wordt er beton aangebracht. Het leveren en aanbrengen van het beton kunnen wij ook voor U regelen.

Keerwanden tuin - We kunnen ze leveren in veel varianten.

Dit zijn de mogelijkheden zijn:

  • Big Bloks; dit zijn betonnen blokken met een formaat van 1 meter breed, 25 cm hoog en 50 cm diep. Deze kunnen geleverd worden in de kleuren grijs, zwart, geel en rood. Deze blokken wegen ongeveer 250 kg per stuk en worden dus met speciale klemmen aan de grondverzetmachine geplaatst. Het plaatsen gebeurd in half steens verband. Daardoor komen de gaten waar de klemmen gezeten hebben boven elkaar en worden deze gevuld met een staaf ijzer en beton.
  • L-elementen; dit zijn grijze betonnen platen met een voet (in de vorm van een L), ook leverbaar met twee voeten.
  • Wederom worden deze met de grondverzetmachine geplaatst. Ze zijn verkrijgbaar in diverse hoogte maten.
  • Stapelkeien; deze mogelijkheid geeft een natuurlijk aanzicht en zijn verkrijgbaar in vele varianten. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van de grondverzetmachine om ze te plaatsen (stapelen).

Bij de eerste twee mogelijkheden worden rechte muren gemaakt, die naar eigen smaak bekleed kunnen worden met hout of door er een muur van metselstenen voor te zetten. Echter veel van onze klanten vinden het strakke effect van de gestapelde muur mooier zonder er iets voor te plaatsen.

Klik hier als u beelden wilt zien van onze dienst keerwanden tuin.
Uiteraard kunnen deze keerwanden alleen geplaatst worden indien de percelen bereikbaar zijn voor grondverzetmachines.

We hebben het in bovenstaande tekst alleen over keerwanden tuin gehad. Maar…

…ook in opritten komen vaak hoogteverschillen voor tussen twee percelen.
Om dit op te lossen worden meestal keerwanden van Big Blocs of L-elementen geplaatst. Dit gaat op dezelfde manier als bij keerwanden tuin.

Omdat elke situatie anders is, komen wij van te voren kijken en opmeten. Ook kunnen wij dan met u de mogelijkheden bespreken, en rekening houden met uw wensen. Vervolgens geven wij geheel vrijblijvend een passende offerte af.

Bekijkt u de bijgaande foto’s van keerwanden om een indruk te krijgen wat de mogelijkheden zijn en of die mogelijk  passen in uw situatie.

Nieuwsgierig naar wat we nog meer voor u kunnen betekenen naast het plaatsen van keerwanden of grondverzet? Denk bijvoorbeeld ook aan tuin aanleg of klik hier voor een overzicht van onze diensten.

Grondverzet bedrijf Jos Habets, ook als u zoekt naar keerwanden tuin.