Gladheid Bestrijding

Gladheid bestrijding, we hebben het hard nodig gehad de laatste winters…

De afgelopen jaren konden we in Limburg weer genieten van een flink pak sneeuw. Voor heel veel mensen en vooral kinderen is dat dolle winterpret. Maar voor de weggebruikers en werknemers is het alleen maar overlast. U kent vast wel de ergernis dat de doorgaande wegen over het algemeen goed vrij zijn, maar zo snel je een parkeerplaats op gaat is het glijden geblazen.

Gladheid bestrijding Jos Habets - Compact smalspoor, Neuson Wiellader en Iveco 40C15

Gladheid bestrijding Jos Habets

Daarom is grondverzet bedrijf Jos Habets  in de winter van 2010-2011 begonnen met gladheid bestrijding. Bij gladheid bestrijding denken we aan sneeuwschuiven en zout strooien. Dat doen wij dan ook. We gebruiken daarvoor de Neuson Wiellader, ook wel “laadschop” of “shovel” genoemd, en tevens de Iveco 40C15. Beiden worden uitgerust met een sneeuwschuif aan de voorkant en een zoutbak (zoutstrooier) aan de achterkant. Deze combinatie is uitermate geschikt voor de middelgrote en grote terreinen, parkeerplaatsen en wegen.

Voor de gladheid bestrijding van smalle wegen, fietspaden, voetpaden en kleinere parkeerplaatsen gebruiken we ons compact smalspoor voertuig, die eveneens is uitgerust met een sneeuwschuif en een zoutbak.

Klik hier als u beelden wilt zien van onze dienst gladheid bestrijding.
We werken niet alleen voor gemeenten aan gladheid bestrijding,
strooizout te koop

Strooizout te koop Jos Habets

om voor de weggebruikers de openbare wegen en fietspaden vrij te houden van sneeuw en ijs, maar ook voor bedrijven. Daarbij valt te denken aan parkeerplaatsen van winkels, loodsen en kantoren. Ons streven is dan om voor openingstijden/werktijden de parkeerplaatsen vrij te hebben.

Dat betekent dus  dat we (ook) ’s nachts werken aan gladheid bestrijding.

Voor ons is dat bovendien gemakkelijker werken aan gladheid bestrijding, omdat geen geparkeerde auto’s en dergelijke de route blokkeren, en op deze manier het hele terrein goed bewerkt kan worden. Daardoor kunnen klanten en medewerkers van de desbetreffende bedrijven gemakkelijker hun auto parkeren en hun werk/winkel bereiken.

Laat sneeuwpret geen ergernis worden

Omdat in de wintertijd bovendien veel gasten ons mooie Zuid Limburg bezoeken juist voor die sneeuw en de mogelijkheden om velerlei wintersport te beoefenen, zijn de vakantieparken meestal druk bezocht. Ook die wegen worden door ons in het kader van de gladheid bestrijding verzorgd. Omdat deze gasten ook voor hun rust komen, proberen we hier overdag te werken.

Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen of we weer een sneeuwrijke winter krijgen, maar voor ons is het heel belangrijk een goed overzicht te hebben voor welke klanten we gaan werken ten behoeve van de gladheid bestrijding. Wij kunnen dan ruim van te voren een route en planning samenstellen om iedere klant goed te bedienen. Het is dan ook aan te bevelen om reeds in september hierover met ons contact op te nemen. Wij geven dan een vrijblijvende offerte af waarin uw wensen worden opgenomen. Bij akkoord uwerzijds wordt dan een contract opgemaakt.

Gladheid bestrijding in Reijmerstok

Gladheid bestrijding in Reijmerstok

Als het dan nodig is in de winter loopt u niet het risico zonder gladheid bestrijding te zitten, maar bent u bij ons ingepland.

We zijn voorbereid op gladheid bestrijding, u ook?

Via de media kregen we de laatste winters te horen dat de zoutvoorraden van gemeenten en provincie snel op waren. Ons grondverzet bedrijf zorgt voor een voorraad strooizout ten behoeve van gladheid bestrijding, zodat we onze gecontracteerde klanten kunnen blijven bedienen.

Ons motto in deze is dan ook beter voorzorg en niet nodig, dan niets geregeld als het wel nodig is. Neem aub contact met ons op indien u geïnteresseerd bent in gladheid bestrijding via ons bedrijf!