Tuinrenovatie in Reijmerstok

Het laatst gerealiseerde project betreft een renovatie van een voortuin in onze woonplaats Reijmerstok.

De eigenaren hadden een tekening laten maken door een tuinarchitect voor de nieuw te maken voortuin.

Maar eerst moest de tuin helemaal leeggemaakt worden. Bomen, struiken en planten werden door Grondverzet Jos Habets gezaagd, gerooid en met de sorteergrijper geladen en afgevoerd. Vervolgens werd de oude bestrating opgepakt.

Tuin Reijmerstok - Project Grondverzet Jos Habets

Tuinproject in Reijmerstok – Grondverzet Jos Habets

Hierna werd de gehele voortuin en oprit op niveau uitgegraven. Alle uitkomende materialen werden door ons bedrijf afgevoerd of gedeeltelijk hergebruikt.

Met antraciet betonbanden, geplaatst in beton, werden de contouren van de diverse vakken gemaakt. Nu kon worden begonnen met bestraten; de Mega tegels werden met de zuigcombinatie aan de grondverzetmachine vakkundig door de stratenmaker gelegd op een onderbaan van menggranulaat met daarop beton. De voegen werden ingeveegd met zwarte zilverzand.

De plantvakken werden met grond gevuld, zodat de eigenaren konden beginnen met de nieuwe aanplant. De paadjes werden gevuld met beton granulaat en daarover heen hardsteen split.

Tot slot konden de graszoden gelegd worden. De gehele voortuin inclusief oprit heeft een strakke uitstraling gekregen. Door goede weersomstandigheden en uitstekende samenwerking met de eigenaren is dit project voorspoedig gerealiseerd.