Grondverzet in Cadier en Keer – De beeldentuin op Landgoed Heerdeberg, een bijzonder project

In maart 2014 heeft Grondverzet Jos Habets een leuke opdracht gekregen. De Beeldentuin op landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer.

De opdrachtgeefster Jose de Goede wilde een hele nieuwe inrichting maken van het terrein. Daarbij moest er heel wat grond verzet worden. Met bijna al ons materieel zijn we aan het werk gegaan. Er werd een nieuwe parkeerplaats aangelegd.

De beeldentuin Cadier en Keer - Project Grondverzet Jos Habets

Een bijzonder project van Grondverzet Jos Habets – De beeldentuin landgoed Heerdeberg, Cadier en Keer

Binnen de poorten waar de natuurstenen sculpturen staan, zijn diverse plateaus aangelegd, waar tussendoor wandelpaden zijn gerealiseerd om zo de kunstwerken te kunnen bekijken. Om op de plateaus te komen zijn diverse trappenpartijen geplaatst.

De plateaus zijn in de hellingen vervolgens met gras bekleed en de paden met houtsnippers. Op de plateaus zijn houten vlonders gelegd, waar zowel de sculpturen als zitjes zijn geplaatst om in alle rust te kunnen genieten.

Dit alles vormt een mooi geheel met de achterliggende mergelwanden.

Zie bovenstaande foto’s tijdens en na voltooiing van de werkzaamheden aan de beeldentuin in Cadier en Keer, of eventueel ons onderstaand filmpje met betrekking tot dit bijzondere project, waar wij best een beetje trots op zijn…