Gehele tuinrenovatie

  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
  • .

Een ouder echtpaar kwam bij Grondverzet Jos Habets met de vraag; “kunnen jullie ons de achtertuin gelijkvloers maken?” Uiteraard kan dat en wij boden de klant diverse mogelijkheden aan, waaruit de klant zelf de voorkeur heeft kunnen kiezen.

Het bleef niet alleen bij de achtertuin, zo kwamen we via de zijkant van de woning naar de voorkant van de woning. Met bijbehorende problematiek meegenomen, zoals oude riolering die vervangen diende te worden en een gedeelte kelderwand die vrij gelegd moest worden om deze te behandelen tegen binnendringend vocht.

Grondverzet Jos Habets - tuinproject

Tuinproject – Grondverzet Jos Habets

Terug naar de achtertuin, voor dat we konden beginnen met de aanleg van de nieuwe tuin/terras moet er natuurlijk eerst een hele boel gesloopt en gerooid worden. Struiken en een grote boom moesten eraan geloven. Dan enkele oude muurtjes en het oude terras slopen.

Aanleg nieuwe tuin. De klant wenste maximaal genot van de tuin. Dit moest gerealiseerd worden door het vergroten van het terras door middel van het realiseren van een keerwand om het hoogteverschil van 1,80m naar de buren op te vangen.

Vervolgens werd de lege ruimte opgevuld en in lagen verdicht met vulzand. Dan volgt er een laag korrelmix (gebroken puin) voor een harde en stevige onderlaag onder de bestrating.

Voor de afwatering van het terras is er een draingoot gemaakt in het terras. Nog een laag brekerzand en dan volgt een mooie afgewerkte bestratingstegel 60×60 formaat. Deze zijn machinaal gelegd met een zuiger aan de graafmachine.

Grondverzet Jos Habets - gehele tuinrenovatie

Gehele tuinrenovatie – Grondverzet Jos Habets

Plantvakken zijn afgevuld met zwarte teelaarde, deze is ook gebruikt onder het nieuw aangelegde gazon. Het gazon opgesloten tussen betonnen opsluitbanden. Hiermee is tevens een pad gecreëerd naar de voorzijde van de woning.

Aan de voorzijde zijn diverse soorten werkzaamheden uitgevoerd. Om te beginnen met een keerwand tegen de scheidingslijn bij de buren. Bij de voordeur is een groter gedeelte bestraat met dezelfde bestrating die ook in de achtertuin is gebruikt, met aansluitend het pad naar het gemeentelijk trottoir toe. Er is tevens een extra parkeerplek gemaakt door middel van multirasters gevuld met Ardenner breuksteensplit. Ook hier is gewerkt met diverse borders deze hebben wij afgevuld met zwarte teelaarde.

Voor het grote woonkamerraam aan de voorzijde hebben door middel van het optrekken van een muurtje een pad gecreëerd dat het wassen van ramen makkelijker moet maken. Het pad is doorlopend aan het pad dat naar het gemeentelijk trottoir loopt.

Beide voortuinen zijn gerooid en opgeschoond van alle struiken en stronken. De ondergrond is op gespit en vervolgens aangevuld met zwarte teelaarde.

Dit project was een leuke klus, bestaande uit een diversiteit aan materialen en werkzaamheden. De klant kan nu via de voorzijde van de woning zonder enig hoogteverschil naar de achtertuin lopen.