Aanleg buitenbak voor paarden

In september 2015 hebben wij in 2,5 dag een buitenbak aangelegd in Bleret (België) met een formaat van 20 x 40 meter. Het werk moest in 2 dagen gedaan worden vanwege de te verwachte regen.

De laatste ochtend mocht alleen gebruikt worden voor werkzaamheden in de bak, vanwege de komst van veel regen. Ondanks deze tijdsdruk en met een paar overuren konden wij het werk klaren.

Het werk werd uitgevoerd in samenwerking met G.J Ruijl van All Weather Tuft Managebodem, onze zand leverancier en transporteur. Op basis van een uitstekende samenwerking konden wij dit project in zo’n korte tijd realiseren.

Grondverzet Jos Habets - Aanleg buitenbak paarden

Aanleg buitenbak paarden – Grondverzet Jos Habets

Eerst werd machinaal de weidegrond ontgraven en op peil gebracht. Daarna werden er rondom planken geplaatst. Vervolgens werden drainages getrokken en gelegd. Hierna werd het zand aangevoerd en met dumpers het terrein ingereden. Met de grondverzetmachine werd het zand aangebracht en verdeeld.

Nog dezelfde dag kwamen de balen met All Weather Tuft tapijtsnippers. Het bedrijf All Weather Tuft is specialist in de aanleg van buitenbakken en leverancier van deze snippers en heeft met meer dan 1000 geleverde buitenbakken veel ervaring.

Ook dit materiaal is op pallets het terrein ingereden m.b.v. de grondverzetmachine met palletvork, waarna het is verdeeld/ aangebracht. Tot slot werd het zand en de snippers m.b.v. een tractor met rotorkopeg gemengd.

De fotoreportage laat de voortgang in de werkzaamheden zien.